Subsidie op dakramen


Subsidie op VivaVitro dakramen.

Woningen of gebouwen die worden voorzien van VivaVitro dakramen kunnen in aanmerking komen voor subsidie op dakramen. Door toepassing van de VivaVitro dakramen wordt niet alleen het woongenot verhoogd, ook de energieprestaties van  uw woning of gebouw worden Subsidie op dakramen ook voor de nokverhoogd.

Subsidie op dakramen en dakkapellen

De meeste woningen zijn voorzien van dakramen en of een dakkapel, vaak in slechte staat of ze voldoen niet aan de huidige isolatie normen. Hier vindt veel energieverlies plaats. Een uitstekend geïsoleerd dak kan toch slechte energiewaardes behalen in totaliteit vanwege de niet-geïsoleerde dakkapel of dakraam met het enkel glas de isolatie lekken rondom… Wil men een dak daadwerkelijk goed isoleren, energiezuinig krijgen en een behaaglijk binnenklimaat behalen dan is het noodzakelijk ook dakramen en dakkapellen mee te nemen in de isolatiewerkzaamheden,

Door gebruik te maken van hoogwaardig isolatieglas en geen concessie te doen aan de kwaliteit van de gebruikte materialen behalen de VivaVitro® daglichtsystemen uitstekende  energie efficiency waardes.  Uiteraard afhankelijk van het toegepaste glas-element ( dubbel, drievoudig of viervoudig )  worden er energie waardes behaald welke subsidie op dakramen mogelijk maken.

Energie efficiëntie:

raamwerk:  0,57 – 0,75 W/m²K

Glas:  0,50 – 1,10 W/m²K

totaal:  0,66 – 0,94 W/m²K


Mocht u de intentie hebben uw woning of gebouw te voorzien van een super isolerend  VivaVitro® daglichtsysteem. Informatie over energie subsidies vindt u op de website www.energiesubsidiewijzer.nl  , de gemeente in uw regio kan u wellicht ook voorzien van informatie over speciale subsidies en of goedkope leningen.