Stukadoor regio Arnhem – Nijmegen


Ervaren allround stukadoor

Stukadoor voor de regio Arnhem-Nijmegen. DAKDIDAK werkt samen met geselecteerde vakmannen, welke net dat beetje extra geven.

Voor stukadoors werkzaamheden is Peter Meier onze allround stukadoors specialist. Maak gebruik van onze stukadoor met passie voor zijn vak en 30 jaar kennis en ervaring met alle facetten van het stukadoors-vak.

Traditioneel of modern stukadoorswerk,  binnen- of buitenstukadoorswerk, spackwerk, sierpleister, marmer stuc, fijn schuurwerk… Onze specialist is u graag van dienst!

Stucwerk specialistisch werk stukadoor

Stucwerk zorgt ervoor dat muren en plafonds een mooie strakke afwerking krijgen, indien vakkundig aangebracht is stukadoorswerk een blijvende meerwaarde voor uw huis. Stuclagen zijn niet alleen een verfraaiing van uw huis.

Stukadoor zorgt voor fraaie afwerkt stucwerk

Eigenschappen van stucwerk:

  • vochtwerend
  • brandvertragend
  • isolerend
  • blijvende meerwaarde gebouw
  • verfraaiing ruimte

binnen-stucwerk

spachtelpoets, schuurwerk, stucadoren

Bij binnen stucwerk worden de muren vlak afgewerkt, zodat de wanden en /of plafonds mooi glad, behang-klaar en schilder-klaar zijn, daarnaast is ook decoratief stucwerk mogelijk denk hierbij aan marmerstucwerk.

buiten-stucwerk

Buiten stucwerk Arnhem en Nijmegen

Buiten-stucwerk is vaak een esthetische verbetering van de gevels van u woonhuis of bedrijfspand. Tevens kan men een isolerende schil tegen de gevel aanbrengen wat de energie-efficiency van het gebouw vergroot welke men vervolgens strak afwerkt door deze te stukadoren.

Er zijn diverse opties voor buiten-stucwerk denk hierbij aan dikte korrel, kleur gebruikte materialen…

Pleisterwerk

Bij pleisterwerk wordt er een dunne stuclaag aangebracht van 2 tot 6 mm. Er zijn diverse soorten pleisterwerk en kan zowel binnen en als buiten worden toegepast.

Pleisterwerk is meestal een glad gestucte muur voor het sauzen, schilderen of behangen. Soms wordt het pleisterwerk verfraaid met sierpleister of spack-spuitwerk.

spackspuiten onze stucadoor weet raadSpack-spuitwerk

Spack-spuiten wordt vaak toegepast in de nieuwbouw het is een snelle methode om grote oppervlakte snel te voorzien van een stuclaag. Spack is eigenlijk pleister dat machinaal met een spuitmachine en spuitpistool wordt aangebracht op (voorbehandelde) muren en wanden. De Spack wordt meestal in twee spuitlagen aangebracht de eerste laag dient om de muur te egaliseren zodat er geen oneffenheden te zien zijn. De tweede laag heet de afkorrel-laag. De structuur wordt bepaald door dat de gladde pasta pleister op gespoten wordt door een spuitkop, hierdoor word de pasta uit elkaar geblazen en ontstaat een bobbelige structuur.

sierpleister aanbrengen uw stucadoor Peter MeierSierpleister

Het aanbrengen van een decoratieve structuur wel of niet in kleur op wanden en plafonds noemt men Sierpleister-werk. Veel toegepaste sierpleister zijn onder meer Granol en spachtel-putz.

granol sierpleister Peter Meier stukadoor voor al u pleisterwerk

 

 

Oude muur geschikt voor raapwerkRaapwerk

Door Raapwerk worden grote oneffenheden, 6 mm tot 5 cm. weggewerkt, de muren en wanden worden glad, waterpas en haaks opgeleverd. Als een muur betegeld wordt is het zeer belangrijk voorwerk om de wanden en muren haaks en waterpas op te leveren. Ook bij kozijnen is het goed te zien als de kantelaaf afwijkt, een dikke kantelaaf bij oude gebouwen vaak, wordt meestal schuin afgewerkt zodat er meer daglicht binnen kan vallen.