Dakraam kiezen!

daklicht voor hellende daken

Dakraam kiezen, waar te beginnen?

Een dakraam kiest u niet elke dag, hieronder vindt u de meeste soorten en typen dakramen in een duidelijk overzicht. Natuurlijk help ik u graag als er toelichting nodig is of vragen zijn.

Dakramen zijn er in diverse maten, merken, soorten, typen. Hieronder vindt u een behulpzaam overzicht zodat u een beter inzicht krijgt in de mogelijkheden.

De maten variëren uiteraard daarom is er voor elke maat wel een dakraam van groot tot klein. De meest bekende zijn die van VELUX, FAKRO en ROTO. De dakramen zijn er in diverse soorten: hout, kunststof, aluminium en in verschillende kwaliteiten, bijvoorbeeld NORDAG heeft geëxtrudeerde dikkere aluminium profielen aan de buitenzijde deze kunnen tegen een stootje. De profielen van de bekende merken zijn van mindere kwaliteit aluminium, Geharde aluminium profielen bestand tegen een stootje, Nordag kiep dakramen.deze kunnen bij een harde hagel bui deuken oplopen. Tevens zijn er diverse typen dakramen; uitzet, tuimel, kiep, schuif elektrisch of handmatig bediend. Alle dakramen hebben diverse functionele en kwalitatieve verschillen.

 

De Bekendste dakraam producenten!

VELUX dakramen Logo

VELUX integra GGU tuimeldakraamWie:”een VELUX“, zegt bedoeld vaak een dakraam. De meeste dakramen op de Nederlandse daken zijn dan ook van VELUX, de bekendste speler op de dakramen markt. Het is ooit begonnen met een dakraam in één maat en met één bedieningsmethode en scharnierpunt. Nu is er een ruim assortiment dakramen en raamdecoraties voorhanden.

Kenmerkend van de VELUX dakramen is de boven handgreep. Handig als dakraam lager geplaatst worden, in daken onder 36 graden (denk aan draai als u opent bij onder-sluiting tik op hoofd) en als er vensterbank onder het raam zit…

 

 

 

 

FAKRO dakramenLogoFAKRO FTP tuimel- combi uitstap dakraam.

FAKRO dakramen kenmerken zich door een onder-sluiting, regelbaar ventilatie rooster, grotere glasoppervlakte en goede inbraakwerendheid.  Verder heeft FAKRO een ruim assortiment dakramen en daglichtsystemen met toepasselijke raamdecoraties en zonweringen. Maatwerk is bij FAKRO ook mogelijk wat weer meer mogelijkheden biedt.

ROTO dakramen Logo

Roto Designo R8 dakramen geplaatst in een ERA dakuitbouw.ROTO dakramen zijn gemaakt van hoogwaardige
materialen de dakramen zijn net iets anders qua constructie en mechanisme dan de voorgaande, gebaseerd op duitse degelijkheid. De styling is bijzonder door de metallic effect lak op de gootstukken en aluminiumprofielen past een ROTO Designo zich aan elk dak aan.

Exclusieve dakramen!

NORDAG kiep dakramen, Logo

 

 

NORDAG Kiep-dakramen

 

 

Het Belgische bedrijf NORDAG is een innoverend familie bedrijf dat kwaliteit en veiligheid hoog in het vaandel heeft staan. Met veel aandacht voor detail en niets aan het toeval overlatend hebben zij dakramen ontworpen van top kwaliteit met functies die niet te vinden zijn bij de andere dakramen die op de markt verkrijgbaar zijn.

Uniek is het draai-Kiepdakraam Culex (handmatig) en Solem (elektrisch) met het innovatieve gepatenteerde openingsmechanisme dat ervoor zorgt dat de raamvleugel na binnen openend, zoals een kiepraam het is dus het enige kiepdakraam, draai-kiepdakraam op de markt.

Culex, kiepdakraam hand

kiepdakraam Culex van Nordag, uniek dakraam dat na binnen kiepend openvalt.

Solem, kiep dakraam

Solem Kiep dakraam met electrische hor en screen ineen.

Simplex, tuimel dakraam

Het tuimeldakraam van Nordag de Simplex is een wentelend dakraam van superkwaliteit.

Uniek dak-beglazing systemen!

PAS OP VIVAVITRO GMBH / meneer Dreier mijn advies doe hier geen zaken mee bedrieger

VivaVitro daglichtsystemen en schuifdakramen.

Daglichtsystemen maatwerk

Laat u inspireren door de grote verscheidenheid en bijna onbegrensde mogelijkheden van de VivaVitro dakramen en daglichtsystemen voor hellende en platte daken.

Daglichtsystemen dakramen nok-beglazing, een dakraam voor een kleine studio of een groot panorama schuifdakraam om een enorme zolderruimte om te toveren tot dak-serre VivaVitro biedt altijd een verrassende oplossing. De VivaVitro dakramen en daglichtsystemen bieden de ideale mogelijkheid, meer daglicht en ruimte te creëren.

Kenmerkend zijn de functionele opening mogelijkheden zoals schuivende raamvleugels van de dak-beglazing systemen.

Studio schuifdakramen meer info (klik)

De studio schuifdakramen van VivaVitro ® kenmerken zich door het haar gebruikers-gemak er is geen hinderlijke raamvleugel die u uitzicht belemmerd of u loopruimte beperkt, de raamvleugel kan men soepel opzij schuiven over de dak-huid.

  • maatwerk, de studio schuifdakramen worden op u sparingsmaat geproduceerd.
  • eenvoudige installatie, geleverd op balken raamwerk.
  • uitstekende energie efficiency
  • toepasbaar als klein schuifdakraam denk hierbij aan vervanging van uw oude VELUX
  • toepasbaar als vluchtraam, dakterras-deur of gewoon als dakraam…

Panorama schuifdakramen meer info (klik)

Het panorama dakraam geeft u de mogelijkheid een groot schuifbaar glasoppervlakte in te passen in uw hellend- of plat dak. Kenmerkend voor de panorama dakramen is dat deze voorzien zijn van 2 schuifbare raamvleugels waardoor grote opening oppervlakte behaald kunnen worden.

Mede door toepassing van super sterke constructieve materialen en onze gepatenteerde lineaire geleiderails is het mogelijk openingen zonder zij-geleiderails te realiseren tot 280 cm met een hoogte van 220 cm (op aanvraag groter maten).

Verticaal schuivende dakramen (klik)

Naast de inmiddels bekende horizontaal schuivende panorama dakramen is het ook mogelijk de dak-beglazing van VivaVitro te voorzien van verticaal schuivende glaselementen “Liakada” genaamd. Bijgaande foto’s zijn van een project in Berlijn het plaatsen en leveren van twee daglichtsysteem van 9 m² met verticaal elektrisch aangedreven schuifbaar glaselement. Ook bij dit project is er nagedacht over eenvoudige montage de Liakada’s werden binnen 2 uur geïnstalleerd. De mogelijkheden zijn eindeloos met VivaVitro dak-daglichtsystemen.

Nok beglazing meer info (klik)

Slapen onder de sterrenhemel, baden in daglicht!

De nok beglazing-daglichtsystemen zijn er in drie uitvoeringen met schuifbare raamvleugels, uitzet bare raamvleugels en vaste glaselementen.

De Nok-beglazing daglichtsystemen van VivaVitro ® kenmerken zich door het haar gebruiks-gemak er is geen hinderlijke raamvleugel die u uitzicht belemmerd of u loopruimte beperkt, de raamvleugel kan men optioneel soepel opzij schuiven over de dak-huid of optioneel uitzetten.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width="1/2"][vc_images_carousel images="1835,2273,2274" onclick="link_image" custom_links_target="_self" mode="horizontal" speed="4000" slides_per_view="1" autoplay="yes" hide_pagination_control="yes" wrap="yes" title="Dakbeglazing XL" img_size="300x250" hide_prev_next_buttons="yes"][/vc_column][vc_column width="1/2"][vc_column_text]

Daklicht-systemen XL meer info (klik)

Daglichtsystemen op maat na u idee! Dak-beglazing in combinatie met schuifdakramen of uitzetdakramen toepassen in 1 raamwerk. Wij kunnen samen met u enorme glas oppervlaktes creëren op u platte en hellende dak. Er zijn vele mogelijkheden voor eigen ideeën  en ontwerpen. De daglichtsystemen kunnen  combinaties zijn van schuifbare raamvleugels, uitzetbare raamvleugels en of vaste glaselementen gecombineerd maakbaar in 1 kozijn.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]